ATCs schilderen


Het belangrijkste element van deze workshop, en het verschil met schilderen, is het formaat van het papier waar je op werkt.


ATCs zijn Artist Trading Cards. Deze kaartjes zijn 6,4 bij 8,9 cm. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar de Amerikaanse maten zijn 2,5 bij 3,5 inch. Ongeveer zo groot als een voetbalplaatje. Het kleine formaat is ideaal om te experimenteren met nieuwe media, zonder dat je er veel voor nodig hebt.

Deze kaartjes worden door (amateur) kunstenaars gemaakt en onderling geruild. Websites als www.atcsforall.com (voor iedereen van alle niveaus) en www.illustratedatcs.com (gejureerd) faciliteren het ruilen. Maar ook via fotosites als Flickr en groepen op Facebook kun je je kaartjes ruilen.

De afbeeldingen hieronder zijn voorbeelden van mijn eigen ATCs. Meestal gebruik ik acrylverf, maar soms ook verschillende media of inkt en waterverf.

Voor deze workshop gaan we aan de slag met inkt, waterverf, acrylverf of mixed media . We zetten de basis op met potlood. Het levert leuke en verrassende kleine kunstwerkjes op!


Interesse? Stuur een mailtje naar info@studioginart.nl voor meer informatie.