Artist trading cards – mixed media III

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • papier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • Gelato’s (Faber-Castell)
  • aquarelverf (Winsor & Newton)
  • penseel
  • aquarelpotlood (Koh-i-noor)
  • gelpen
  • Perfect Pearls (Ranger)

Om eerlijk te zijn is het steeds moeilijker om inspiratie te vinden. Doorbijten is het sleutelwoord! Want juist door zo’n tegenslag heen worstelen kan verrassende resultaten opleveren. Zo ook bij deze ATC.

1. Schets

Ik begon met een laag gesso, omdat ik weet dat Gelato’s daar goed op werken. Ik had het nog niet eerder geprobeerd met aquarelverf, dus dit beloofde een leuk experiment te worden!

2. Achtergrond

Ik heb voor deze vogel een kunstwerk als referentie gebruikt, in plaats van een foto zoals ik meestal doe, en ik wilde vrij dicht bij het origineel blijven. Dus koos ik de kleuren zoals op het origineel.

Het mooie van Gelato’s is dat je ze dik kunt aanbrengen (een beetje zoals lippenstift) en vervolgens met water en penseel verder kunt uitsmeren.

3. Gelato’s en aquarelverf

Omdat dit toch een experiment was, besloot ik dan ook maar gewoon los te gaan. Ik bedekte de vogel in de kleuren van het origineel (of zo goed als mogelijk) en schilderde er vervolgens met waterverf overheen.

Het mooiste was (maar daar heb ik natuurlijk geen foto van) toen ik water over het geheel heen sproeide met een mister. De kleuren vloeiden fantastisch en zo had ik het moeten laten drogen. Maar helaas, ik moest er zo nodig met een doekje op deppen.

Dit haalde de meeste kleur weg en dus was het veel te vaal geworden. Ik probeerde het nogmaals te doen, maar het werd lang niet zo leuk als de eerste keer. Lesson learned!

4. Details

Om het geheel wat meer samen te voegen, heb ik de lijnen versterkt met aquarelpotlood, heb ik hier en daar zwarte aquarel toegevoegd, wat gelpen voor highlights en lijnen en tot slot wat parelmoerspetters.

Leuk om te doen maar het kan zeker beter!


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

One Response so far.

  1. […] Artist trading cards – mixed media III […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.