Artist trading cards – gouache II

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • gouache (Winsor & Newton)

Een fantasy/science fiction figuur dit keer, omdat dat stiekem toch wel een beetje mijn ding is. Maar ik vond deze erg lastig. Ook omdat ik niet gewend ben aan dit medium. Meer oefenen dus!

1. Schets en highlights

De achtergrond is collage met een laag acrylverf eroverheen. Het geeft wat meer textuur en maakt het interessanter.

De schets deed ik in wit en daarom heb ik gelijk de highlights toegevoegd. Ik weet niet of dit de beste methode is met gouache. Misschien is een middentoon handiger. Ik ga hier zeker meer mee experimenteren.

2. Schaduwpartijen

Vervolgens voegde ik de schaduwpartijen toe en heb ik de ogen verder ingevuld. Omdat gouache opnieuw activeert als het nat wordt, krijg je mooie overgangen. Tegelijkertijd is het ook een dekkende verf, waardoor je wat oefening en vaardigheid nodig hebt om deze overgangen mooi te krijgen. Ik heb zeker meer oefening nodig.

Maar misschien is dit ook wel de reden waarom veel gouache illustraties veelal vlakke tekeningen zijn. (Zoek maar eens op Pinterest of iets dergelijks.)

3. Achtergrond en details

Als laatste voeg ik details toe; de textuur op haar hoofd en wangen, de highlights in haar ogen en op haar kin. En de achtergrond. Ze draagt een licht fluorescerende doek over haar hoofd. Erg lastig schilderen, haha. Ik ben er niet super blij mee, maar vind het wel een goede oefening. En wederom die ogen he, grom.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.