Art Journaling

Welkom op mijn blog! Hier laat ik mijn creatieve uitspattingen zien in een serie foto’s. Met een beetje tekst. Maar vooral foto’s. 

Tekst die een foto beschrijft staat onder de betreffende foto.


In deze blog wandel ik door één van mijn art journal pagina’s heen. Ik heb helaas geen foto’s van het prille begin en de pagina is nog niet helemaal af, maar het geeft wel mijn werkwijze weer. De hyperlinks verwijzen naar een website of foto van het betreffende product, ter verduidelijking.

Materialen

IMG_4396

Ik begin in mijn journal altijd met een achtergrond. Vaak eerst collage, met papier dat in kleur bij elkaar past. Ik smeer de lijm (‘art medium’) ook over het papier heen. Dit zorgt ervoor dat het papier niet meer absorbeert en geeft een leuk effect later met de verf. Daarna pak ik mijn verf, meestal drie coördinerende kleuren, en smeer dit over de collage heen. Als laatste stempel ik met watervaste inkt (zoals Stazon of Archival).

IMG_5022

Als de achtergrond volledig droog ik pas ik de laatste effecten toe. In dit geval spetteren en ‘stempelen’ met bubble wrap. Tijdens het drogen zoek ik een referentiefoto. Dit jongetje in de sneeuw, gevonden via Shutterstock, leek me toepasselijk bij deze achtergrond en kleuren. De bubble wrap effecten leken net op bevroren adem.

IMG_5021

Ik teken de afbeelding direct met watervaste pen, omdat potlood te slecht zichtbaar is. Fouten zijn niet erg, want acrylverf bedekt ze toch wel. De huid (in dit geval alleen het gezichtje) bewerk ik altijd eerst met gesso, voor een wat zachtere uitstraling.

IMG_5028

Na het gezichtje begon ik aan de muts en sjaal. De verf van Dylusions, hoewel ontworpen voor stencelling en mixed media, zijn erg leuk om direct mee te schilderen. De kleuren zijn helder en goed dekkend, zelfs op zo’n kleurrijke achtergrond.

Ik verwacht nog een paar avonden nodig te hebben om hem af te maken. Benieuwd naar het resultaat? Volg me dan op Facebook! Zelf een keer uitproberen? Schrijf je dan in voor een workshop!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.